Til hovedinnholdet
 

Hund

"He is your friend, your partner, your defender, your dog.
You are his life, his love, his leader.
He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart.
You owe it to him to be worthy of such devotion"
-- Unknown

Jeg har alltid vært helt gal etter hunder, og har vel det man kan kalle "hundetekke". Vi hadde et par hunder hjemme da jeg vokste opp, besteforeldrene mine hadde hund, og jeg har hatt hund på lån.

Flat coated retrieverMin rase er Flat coated Retriever. For mange år siden ble jeg fasinert av denne rasen, og bestemte meg for at det var Flat eller ingen.

Arbeidssituasjon og boforhold tillot ikke hund - spesielt ikke denne rasen så jeg måtte vente i over 25 år. I mellomtiden leste jeg alt jeg kom over om rasen så jeg var godt over gjennomsnittet forberedt til å bli hundeeier.

Det var en stor dag da min første flat, Odin endelig ankom, og jeg ble hundeeier på ordentlig.

CH PORT Bambu da Quinta da Bruma (Odin)

Gin-Rummy Gambler Flat da Quinta da Bruma (Rummy)

Mange mener at å ha hund kommer i veien for mange ting å gjøre, eller være med på. For meg er det viktig å ha hund på dyrets egne premisser, og hunden betyr så mye mer enn det jeg evt. måtte gå glipp av. Jeg gikk glipp av mer da jeg ikke hadde hund.

Hund er helsebringene for både kropp og sjel så hunder skulle vært å få på blå resept. Den beste medisin for mange ting, og ikke minst kommer man seg ut på daglige gåturer. En bedre, mer trofast og lojal venn kan man ikke få.