Til hovedinnholdet
 

Gin-Rummy Gambler Flat da Quinta da Bruma (Rummy)

Rase: Flat coated Retriever, svart
20.06.07 - 04.11.12
Kennel: Canil Quinta da Bruma, Vila Franca de Xira, Portugal

Rummy kom til oss da han var 1 år og 7 måneder gammel. Den 15. januar 2009 tok jeg med meg reiseburet og fløy til Lisboa og hentet han hjem til Madeira.

Det ble en vanskelig dag for gutten, som aldri hadde vært borte fra Quinta da Bruma. Nå måtte han for første gang også både sitte i bur og ut å fly!

Hans nye tilværelse tok det lang tid å venne seg til. Han knyttet seg til meg med en gang, men var engstelig for alt nytt i verden. Vi tok det hele rolig, og han fikk den tiden han trengte. Så en dag var alt iorden, og han ble verdens lykkeligste flat.

For en herlig sjel Rummy er! En ordentlig mammagutt. Ikke så rart. Han er sammen med meg 24/7. Vi har nettopp oppdaget (30.12.10) at han ikke lenger er eneste eksemplar av sin rase her på Madeira, og har hilst på en vakker jente på 1,5 år ved navn "Lara".

Rummy er nevø til min forrige flat, Odin, som forlot oss lille julaften 2008. Utrøstelig som jeg var trodde jeg ikke jeg skulle kunne smile igjen. Da oppdretter Isabel hørte om Odin ga hun meg rett og slett Rummy! For en fantastisk generøs gave. Da kunne jeg smile igjen allikevel.

De er noen personligheter, og utvikler sine egne preferanser og særegenheter. Odin elsket epler og tomater. Det vil ikke Rummy ha. Han har lagt sin elsk på kokte babygulrøtter og brokkoli.

Den største forskjellen fra Odin er at Rummy ikke er noen "benke-scanner", og stjeler ingenting uansett hvor godt det dufter. Flat'en er ellers en kjent tyvradd.