Hovedmeny:

 

august 2011
M T O T F L S
« jan   nov »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Bloggsøk

Nylige innlegg

Siste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Min linkliste

Stikkord

Bacalhau (Klippfisk) – en enkel, liten rett

Når man bor i Portugal blir det mye bacalau, og det er kjempegodt! Fisken vi får er gjerne fra Norge.

Det finnes et uttall oppskrifter å velge imellom, minst 365 sies det. I tillegg blir det litt improvisering.

Her er en enkel, og veldig god rett fra mitt kjøkken. Hvor mye av de forskjellige ingredienser er jeg veldig dårlig til å notere meg…..

Du trenger:

  • klippfisk (uten bein) i strimler
  • rød paprika i ringer
  • løk i ringer
  • poteter i tynne skiver
  • hvitløk, finhakket (et par kløfter)
  • pepper (og evt. salt)
  • god olivenolje

Vær sikker på at fisken er godt vannet ut så den ikke er for salte: Legg fisken i en bolle og fyll med vann. Sett på lokk for å unngå lukt. La bollen stå i kjøleskapet i et døgn kanskje to avhengig av hvor salte den er. Bytt vann minst et par ganger.

Forvarm ovnen til 210°C

Legg fisk, paprika, løk og poteter lagvis i et stekefat med olivenolje, hvitløk, pepper og evt. salt imellom og på toppen.

Stek i 20-25 minutter.

Istedenfor å steke i ovnen kan du også bruke en stor stekepanne.

Drypp olivenolje over ved bordet. Server med bröd og smør og en god portugisisk rødvin. Alentejo er vår favorittregion.

Nydelig!

Skriv en kommentar





*

CommentLuv badge

(Spamcheck Enabled)